• Schenge 4, 4335 XS Middelburg
  • info@medicsvitaal.nl
  • +31 (0) 628 826 487
  • Herstel en revalidatie
Skip Navigation Links

Levend Bloed Analyse

Dit is een diagnostische onderzoeksmethode waarbij gekeken wordt naar de kwaliteit van verschillende elementen van het bloed. Met slechts enkele druppels bloed kunnen afwijkingen of defecten aan bloedcellen opgemerkt worden. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vorm van de rode bloedcellen, wat kan aangeven hoe het gesteld is met de werking van organen zoals de lever en de milt. Ook de mate van activiteit van de witte bloedcellen (en dus de activiteit van het immuunsysteem) is te zien in dezelfde druppel bloed. Tevens wordt er vastgesteld of er in het bloed elementen aanwezig zijn die daar niet in thuis horen, zoals gistcellen en bacteriën. De aanwezigheid van gistcellen (bijv. candida albicans) in het bloed kan leiden tot een wijd spectrum aan klachten. Dit onderzoek is uitermate geschikt voor de detectie van het candida-syndroom, postviraal syndroom (ME), afwijkingen aan het immuunsysteem en vele andere pathologische condities.

Waarom een Levend Bloed Analyse?

Het is vooral aan te raden als je in de reguliere geneeskunde niet verder kunt komen. Met name bij vermoeidheidsklachten komt het vaak voor dat een huisarts zich geen raad weet.

Standaard bloedonderzoek

Bij een standaard bloedonderzoek worden een aantal buisjes bloed afgenomen ter controle. Deze inzameling van buisjes bloed is meestal massaal en wordt vervolgens opgestuurd naar een laboratorium. Vervolgens wordt door middel van computers het bloed geanalyseerd en gekeken naar diverse afwijkingen in het bloed. Door het gebruik van technologie worden er gemiddelde waarden berekend en wordt er algemeen gekeken naar het bloed. Helaas ziet men dan niet de specifieke kenmerken in het bloed. Zo kan het zijn dat je zes keer bloed prikt, je helemaal gezond bent, maar al weken niet meer uit bed kunt komen. Voor deze mensen kan de Levend Bloed Analyse een aanvullend onderzoek zijn. Het is, in tegenstelling tot het standaard bloedonderzoek, een kwalitatieve analyse van het bloed.

Waar kijkt men naar bij een Levend Bloed Analyse?

Met een microscoop worden een aantal aspecten van het bloed onderzocht zoals de witte bloedcellen, de rode bloedcellen en de bloedplaatjes die in het bloed zitten. Op deze manier kan je kijken naar het kwalitatieve aspect en naar de activiteit daarvan in het bloed. Het bloed kan daardoor op kwalitatieve aspecten beoordeeld worden, zoals de doorstroming, de afvalstoffen en eventueel aanwezige virussen, schimmels of allergieën.